iPhone İlk Kurulum

Cihazın İlk Açılışı

Cihazınız açıldığında ‘Merhaba’ diyerek sizleri karşılamaktadır.Cihaz kilidinin açılıp cihaz ayarlama işlemine başlayabilmek için Ana Ekran düğmesine basınız.

Dil Ülke ve Bölge Ayarları

Yaşadığımız ülke ve bölge ayarlarımızı sonrasında cihazımızı kullanacağımız dil ayarlarını yapıyoruz.Bu aşama yaptığımız seçimler tarih, saat, kişiler ve buna benzer bilgilerin cihazımızda nasıl görüneceğini etkilemektedir.

 

Cihazınızın Etkinleştirilmesi 

Cihazınızı etkinleştirmek ve ayarlara devam edebilmek için bir internet bağlantısına ihtiyaç duyacağız.Kullanabileceğimiz bir Wi-Fi ağına bağlantı sağlayacağız veya Hücresel bağlantı kullanacağız.

Ardından konum servislerini belirleyeceğiz.Konum Servisleri,Harita ve Arkadaşımı Bul gibi uygulamalar için ihtiyaç duyabileceğimiz özelliklerdir.

Touch id ve Parola Oluşturma

Touch ID özelliği olan cihazlarda parmak izinizi kullanarak cihazınızın kilidini açabilirsiniz.Touch ID’nizi ayarladıktan sonra cihaz kilidinizi açmak için bir parola oluşturabilirsiniz.

Bilgilerinizi Geri Yükleme veya Yeni Bir iPhone Olarak Kaydetme

Daha öncesinde yedeklemeniz varsa geri yükleyebilirsiniz.Cihazınız yeni ise yeni bir iPhone olarak ayarla seçeneğine dokunuyoruz.

Apple Kimliği Oluşturma

Apple kimliğiniz varsa giriş yapabilirsiniz eğer yoksa Apple kimliğinizi oluşturabilirsiniz.Apple kimliğinizi oluşturduktan sonra iOS Hüküm ve Koşullarını kabul edin.Apple kimliğinizi ayarladıktan sonra iCloud Drive’ı ayarlayabilirsiniz.Apple Kimliğiniz var ise giriş yapınız yok ise yeni bir Apple kimliği oluşturunuz.Bu adımların sonunda ilk ayarlar yapılandırılmış olmaktadır.

Apple Kimliği Oluşturma detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.