Podyumdaki Başörtülü Model: Halima Aden

Moda haftalarının podyumlarından yükselen özgürlük sesleri, yüksek modanın demokratikleşme çağrısı ve modaya yön veren büyük markaların Orta Doğu pazarına giriş yapmasıyla birlikte, başörtülü modeller de büyük organizasyonlarda, hatta belki de moda dergilerinin kapaklarında yer almaya başlayacaklar.

Amerikan Vogue’nun farklılıklara yer veren Mart 2017 kapağı, tarihinde ilk kez trans bir bireyi kapağına taşıyan Vogue Paris ve son olarak New York Moda Haftası kapsamında gerçekleşen Kanye West imzalı Yeezy defilesine dahil olan başörtülü model Halima Aden bu çok sesliliğin ve modadaki bu demokratikleşme hareketinin unsurları gibi görünüyor.

İlk başlarda Donald Trump destekçisi gibi görünen Kayne West’in kendisini moda sahnesinde ciddiye almayan otoritelere gönderme niteliğinde değerlendirilebilecek olan bu hareketi, sosyal medyadan da olumlu tepki alıyor. Kim bilir belki de Halima Aden, yüksek modanın demokratikleşme sembolü haline gelir.

Halima Aden Kimdir?

Somali asıllı Halima Aden, Kenya’daki bir göçmen kampında doğdu. On dokuz yaşındaki genç model, ABD’de tesettürlü olarak katıldığı bir güzellik yarışmasında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Daha sonra ise IMG ile yaptığı sözleşme ile moda dünyasına adım atan hijab modeli, son olarak Kayne West’in Yeezy sunumunda sahneye çıkarak adından söz ettirmeyi başardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir