Genelkurmay, 20 Ocak saat 17.00’de Afrin harekâtının başladığını duyurmuştu. Dün ise Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı kara birlikleri Suriye’ye girdi. Zeytin Dalı Harekâtı bugün üçüncü gününde. Aktarılan son bilgiye göre TSK Azez’den operasyon başlattı…
Yaşanan gelişmeleri derledik…
TSK’nın dün başlattığı kara harekâtı devam ediyor.

AA, TSK’nın Afrin bölgesinin doğusundaki Azez’den operasyon başlattığını duyurdu.

AA’nın aktardığı bilgiye göre Afrin’deki hedeflere ilerleyen birliklere top atışlarıyla destek veriliyor. Sınırdaki birliklere de ara ara askeri araç takviyesi yapılıyor.

Çok sayıda kontrol noktası ve köyün ele geçirildiği belirtiliyor.

Başbakan Binali Yıldırım, üçüncü gününe giren Afrin harekatına ilişkin “Şu ana kadar herhangi bir asker kaybımız yoktur” açıklamasında bulundu.

Reuters’a bilgi veren Türk yetkili, “Afrin’i PYD-YPG’den arındırmak için Cumartesi günü başlatılan operasyon birkaç noktadan ilerletiliyor. Azez’den bugün başlatılan operasyonda Barşah dağı zirveye kadar ele geçirildi” dedi.

Habertürk’ten Çetiner Çetin’in edindiği bilgilere göre harekâtın ilk 48 saatinde 7.5 kilometre içeri girildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekâtın terör koridorunu yok etme meselesi olduğunu belirterek, “Afrin’den geri adım atmak yok” dedi.

“Tüm dünyaya, milletin evinden ilan ediyorum. “Ülkemizin, hiç kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur, olmamıştır” ifadeleri ile dünyaya seslenen Erdoğan şöyle devam etti:

“Biz bunu Rus dostlarımızla da konuştuk, mutabakatımız var. Diğer koalisyon güçleri ve ABD ile de konuştuk ama ABD’yi ikna edemedik. Bazıları diyor ki ‘Süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı’. Amerika’ya soruyorum, Afganistan’da süreniz belli oldu mu, ne zaman bitecek o? Böyle bir savaş matematik bir olay değil ki. Ne zaman iş biterse, bizim orada durmaya da zaten merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için de birilerinden icazet almak gibi bir derdimiz de yok.”

Paylaşın:  
Rıdvan Mahlas

Merhaba, Ben gesro.net tema geliştiricisi Rıdvan, Sizler için geliştirdiğimiz bu temada bir çok görünüm eklenecek ve en iyi görseli kazanmanızı sağlayacağız.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir